Ale Blaasene já jsem tyhle články četl. Jde o to, že je i s těma opravama tahle galerie zastaralá a možnosti nastavení jsou hodně omezené. Vážně jsi s touhle galerií spokojen?
Pročítám fora ohledně Nuke a coppermine 1.3.C (v anglině) a ta nespokojenost je všeobecná. Zdá se že lidi kolem
UN spí i když jim možná křivdím, ale ono to tak opravdu vypadá. Proč má Coppermine 1.4.x bridge pro PostNuke? Proč není
UN například tady aspon v seznamu?
http://www.opensourcecms.com/ Jsou tam skoro všechny CMS ale jaksi
UN tam chybí. A navíc Coppermine 1.3.C je dělaná pro Nuke a pokud zrovna někdo neumí aspoň základní věci ohledně php tak tu Galerii stejně nenainstaluje a pokud ano dostane se do fáze, kdy bude muset navštívit tvůj článek, a pokusit se to vlastními silami odstranit. Stejně jako my všichni, co jsme si Coppermine 1.3.C nainstalovali.
4nalbum je podle mě tragičtější věc než Coppermine. Na instalaci musíš mít jazykovou verzi tuším UTF-8 a prostě většina lidí ani netuší co to je. Navíc ta galerie je o ničem. Doufám, že si myslím správně, že instalace
UN a modulů pro
UN (nebo Nuke), by měla být bezproblémová a snadná pro každého. Jenže díky těmo chybám v Coppermine verze 1.3.C se více lidí učí jak to opravit a některým to samozřejmě nepude a budou tě tu donekonečna otravovat stejnými problémy a nebo je to rovnou odradí a bude pro ně snažší najít webhosting s vypnutým safemodem pro instalaci Joomly.
@Dracek
Pokud by se povedlo tuto galerii upravit jako modul, zájem o
UN by byl mnohonásobně větší. Co je platný, že je rychlejší než
PHP-Nuke, co je platný že míň zatěžuje server, když většinu modulů taháme od
PHP-Nuke, abychom zjistili, že zrovna ty moduly co nutně potřebujeme mají s
UN kolize.
Je to tak, zatím to funguje na pokus-omyl a mě už docela štve, že jsem své stránky nenajel na jiném CMS systému. Ušetřilo by mi to moc vrásek.
Nikdy jsem nedoufal, že na svých stránkách, kde používám
UN bude dohromady kolem 800 unikátních návštěv denně. Pokud si tyhle lidi chci udržet musím jim přinášet kvalitní služby. Jenže jaksi s tři roky starou galerií jim tyhle služby nepřinesu. A musím hledat jinde - Už jsem nainstaloval tolik CMS systémů, že už ani nevím které jsem nainsaloval a které ne. Projel jsem snad všechny php scripty na hotscripts.com jestli nenajdu něco lepšího než
UN. Jen kvůli blbý galerii. Tyhle problémy nemám jenom já. Každej by bral Coppermine 1.4 v
UN a v
PHP-Nuke. Coppermine 1.4 má tu výhodu, že tam můžeš narvat skoro všechno od videí, po soubory pdf apod a to vše jednoduše. Byl by to obrovský přínost pro lidi kolem
UN jen chtít.