Vítejte na BLASSENweb

BLASSENweb - the future of your web !

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde

Objevte dynamické www stránky v profesionální kvalitě.
http://blassenweb.net v4.0
BLASSENweb na Facebooku
Vy ješte nespíte ?! No dobrá, jsme vám k službám !
Snadná změna vzhledu Intuitivní ovládání v češtině Mnoho doplňkových rozšíření Jednoduchá instalace Pro všechny zdarma

RYCHLÉ ODKAZY

Také hledáte rychlý, bezpečný a spolehlivý systém, který vám umožní bezstarostnou správu webu ? United-Nuke je řešení právě pro vás - stáhněte si jeho aktuální verzi a objevte stovky funkcí, které nabízí.

Nová verze:
UNITED-NUKE 4.2.08ms2 - new version
Uživatelská příručka:
UNITED-NUKE User Guide CZ v2007.1
Čeština:
Czech Language Pack for UNITED-NUKE 4.2.08ms2

NEVÍTE SI RADY...
Nevíte si rady s koupí domény ? S výběrem webhostingu ? Rádi vám poradíme. log in!

Možnosti pro Vás

Sdílet na FB
Přidat sidebar Přidat na Google Přidat na Seznam Přidat na Bloglines WAP verze RSS 0.91 RSS 0.92 RSS 2.0 Atom 0.3 Top Články Bookmark using any bookmark manager!
Mapa Stránek

Odkazy

Zajímavé odkazy
MATRIX

Doporučujeme vám:

Reklama

Sponzor

Sponsored by Websupport.sk webhosting
Sponsored webhosting by WebSupport.sk

Diskuzní fórum

Vzbuřte se proti hrubkám na internetu
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali.
To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď!
FAQHledatSeznam uživatelůUživatelské skupinyRegistrace
Osobní nastaveníPřihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlášení

Co nemáš v hlavě, měj na taháku ...
tvorba stránek

Příspěvek Zpráva : LINUX
Jsem jeden z těch co stále za něco nadávají Microsoftu a pořád slyším: "Když se WIRdows nelíbí, tak si tam dej Linuxe
Tak jsem si nainstaloval LINUX ......
Jelikož znám pouze dosový příkazy a win tak jsem instaloval i grafické rozhraní.
Prvně jsem tam dal SuSE LINUX 6.4 (volnou verzi z roku 2000) - byl jsem zďěšen
Taď tam mam Mandrake Linux GPL set 8.2 z roku 2002

Můj názor na to je: horší jak win 95 - v textovém editoru nelze nastavit ani velikost písma (instaloval jsem téměř maximum balíčků - asi 1,5 Gb ze 4 originálních CD ) takže pochybuji že to bylo o něco krouhlý nebo nějaká demoverze

Je to jenom tím že jsem včera Linux viděl prvně a neumim v něm dělat?

Máte někdo s Linuxem zkušenosti? Prosím napište mi svůj názor než to smáznu a na tučnáky se půjdu kouknout do ZOO Velmi ą»astný

Zaslal: GATEr
čt 24. únor, 2005 18:31

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky ICQ

Citovat Zaslat odpověď

Předmět: LINUX
Autor GATEr
Svobodník
Svobodník

Registrace: 7.2. 2005

Inzerce

Příspěvek Zpráva :
HLasuji teda pro Zoo. U kamose jsme zkouseli Linuxe, skoncilo to tak, jako asi u tebe. win 95 je lepsi Smějící

Zaslal: Maxel
čt 24. únor, 2005 22:56

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky

Citovat Zaslat odpověď

Autor Maxel
Armádní generál II. tř. (Admin)

Registrace: 19.6. 2004

Příspěvek Zpráva :
No, já si tady četl příspěvek od nějakého maníka (myslím že ve fóru o virech) a ten si Linux strašně chválí. Tak doufám že mi odepíše

pá 25. únor, 2005 10:52

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky ICQ

Citovat Zaslat odpověď

Autor GATEr
Svobodník
Svobodník

Příspěvek Zpráva :
Tak mám mnohem kurióznější problém než že nejde nastavit velikost písma Plačící nebo velmi smutný Nemůžu znovu nainstalovat původní system. Fakt vtipný.
I LOVE LINUX Zlý nebo velmi zuřivý

pá 25. únor, 2005 14:34

Citovat Zaslat odpověď

Autor GATEr
Svobodník
Svobodník

Příspěvek Zpráva : Re: LINUX
GATEr napsal:
Jsem jeden z těch co stále za něco nadávají Microsoftu a pořád slyším: "Když se WIRdows nelíbí, tak si tam dej Linuxe
Tak jsem si nainstaloval LINUX ......
Jelikož znám pouze dosový příkazy a win tak jsem instaloval i grafické rozhraní.
Prvně jsem tam dal SuSE LINUX 6.4 (volnou verzi z roku 2000) - byl jsem zďěšen

Taď tam mam Mandrake Linux GPL set 8.2 z roku 2002

Používat Linuxvé distribuce z roku 2000 je asi jako používat v roce 95 DOS a divit se nepřítomnosti tlačítka Start Mrkající

GATEr napsal:

Můj názor na to je: horší jak win 95 - v textovém editoru nelze nastavit ani velikost písma (instaloval jsem téměř maximum balíčků - asi 1,5 Gb ze 4 originálních CD ) takže pochybuji že to bylo o něco krouhlý nebo nějaká demoverze

Zřejmě hledáte nějaké distro, které má podobné zvyklosti jako Windows, v tom případě doporučuji SUSE Linux 9.2 (stáhnout kompletní FTP strom - kolem 5 GB),abyste potnal kvalitu všech aplikací oproti jejich protějškům ve Windows - myslím, že budete velmi příjemně překvapen.

ad) Editor - již v roce 2000 měl Linux velmi pokročilé textové editory (nemluvě o aplikacích pro sazbu pro rozsáhlé publikace) - velmi pravděpodobně jste je nespustil, protože jste je nenašel v menu...

Zaslal: Anonymní
pá 25. únor, 2005 15:42

Citovat Zaslat odpověď

Autor Anonymní

Příspěvek Zpráva :
Jo Tome rek bych, ze tady mas radce, kdo ti pomuze, I don't like Linux a doufam, ze az tam prijedu k vam, tak uz ho mit nebudes Smějící

Zaslal: Maxel
pá 25. únor, 2005 16:27

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky

Citovat Zaslat odpověď

Autor Maxel

Registrace: 19.6. 2004

Příspěvek Zpráva :
ja pouzivam linux mandrake, mometnalne 10.0, predtim 9.2, takze budu psat o tom jak je to s nema, a krome toho ze neumim nainstalovat nekery veci co nejsou v rpm balickach, nemam s nima momentalne zadnej problem.pokud jde o instalaci, tak posledni instalace jsou pro cloveka zvyklyho nejen spustit Word a IE celkem intuitivni, kdyztak je tam napoveda cesky. instalator ma samozrejme graficky rozhrani a instaluje se, krome rozdeleni disku a nastaveni nekterych veci(ktery si u win sloziteji nastavujes po instalaci), o neco lip jak win. pri vyberu toho, co se ma nainstalovat, jsou na vyber skupiny balicku a/nebo vyber jednotlivych balicku. jedna z vyhod linuxu je, ze v distribuci dostanes prakticky vsechny programy, ktere budes potrebovat, a navic vetsina programu z win ma v linuxu adekvatni nahradu(napr:MS Office - OpenOffice.org je v sktualni verzi minimalne stejne dobry jako nejnovejsi MS Office, Adobe Photoshop - Gimp) a jsou vsechny skryty pod tlacitkem ne nepodobnym START z win. takze OpenOffice najdes pod podslozkou kancelar-textove procesory. to cos pouzival se asi skryva v prislusenstvi-editory. takze si zkus nejdriv vsecko proklikat. v grafickem prostredi(napr: KDE, GNOME) se s lin pracuje stejne jako ve win. je celkem dobry si treba obstarat nejakou prirucku(pokud se cloveku nechce louskat anglicky manual Mrkající ). podle meho nazoru je lin mandrake vhodny pro zacatecniky(jako su treba ja), dalsi "zacatecnicka" moznost je treba Fedora. co se SuSe tyka, tak mam za to, ze je to spis kancelarska nez domaci distribuce. s tim instalovavanim systemu: o jaky system jde? win nebo SuSe?

Zaslal: Krygl
pá 25. únor, 2005 17:34

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger ICQ

Citovat Zaslat odpověď

Autor Krygl
Rotmistr
Rotmistr

Registrace: 20.6. 2004

Inzerce

Příspěvek Zpráva :
Nejdřív jsem měl SuSE, pak jsem tam dal Mandrake. Chtěl jsem tam dát zpátky wir2000, ale nemohl jsem z5 obnovit win boot system. Už jsem na to přišel.
Těch 5Gb se mi bude těžko stahovat. Doma jsme připojeni přez ET data nonstop. A navíc mám disk jen 3.2 Gb. Z tohoto důvodu bych se potřeboval síťově připojit k Win XP které máme připojené k netu a je tam víc místa na disku. Zvládnou spolu tyto 2 systémy komunikovat? Formát disků na XP ja FAT32 a NTFS.
IE nepoužívam, používam Firefox. A co jsem viděl nejnovější GIMP (pro windows) tak si myslím, že Photoshop 7 je o mnoho lepší.
Grafické prostředí jsem měl GNOME

so 26. únor, 2005 11:00

Citovat Zaslat odpověď

Autor GATEr
Svobodník
Svobodník

Příspěvek Zpráva :
skús toto: http://www.dvdlinux.cz/eshop/product_info.php/products_id/14
používam dlhšie a som spokojný. K tej inštalácii: všade máš popis ako na to, install.txt alebo readmy. V zásade väčšinou platí:
1. ./configure
2. make
3. make install
niekedy môže byť problém ale na to sú rôzne konferencie kde sa opýtaš. Velmi ą»astný

Zaslal: rybar
po 18. duben, 2005 7:40

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

Citovat Zaslat odpověď

Autor rybar
Vojín
Vojín

Registrace: 27.1. 2005

Příspěvek Zpráva :
Ja sa linuxu venujem uz nejaky ten piatok, takze kludne sa pytajte

Zaslal: drakeman
po 09. květen, 2005 18:25

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky

Citovat Zaslat odpověď

Autor drakeman
Armádní generál II. tř. (Moderátor)

Registrace: 30.4. 2005

Příspěvek Zpráva : Re: Linux
[color=darkblue]tohle tady v tom threadu je nejakej flame, nebo co? copak nekdo umi delat v AutoCADu (R) do 30 minut od instalace? ja delam na Linuxu uz tri roky a cim vic na nem delam, tim vic zapominam na Win a nevadi to, proste se postupne ucim. Pokud o Linuxu nic nevim, nepouzivam Gentoo nebo Slack ale zacinam s Mandrivou ci SuSE. ono to opravdu funguje ...[/color]

Zaslal: kriskami
čt 18. srpen, 2005 17:06

Citovat Zaslat odpověď

Autor kriskami
Anonymní

Příspěvek Zpráva :
Nik do zoo nechodte. Poslite tam cely Microshit aj so svojimi shitnymi a dieravymi oknami. nechapem ludi, ktory si ho mozu zastavat ze je dobry a ze dokaze toto a hento. v tedy by som vrazdil. nech s nim robi kto chce dlho nevydrzi. mne konkretne uz po cistej instalacke padne a treba tvrdy reset. kedykolvek potrebujem daco surne spravit ani tuk, je totiz zahlteny a nik nevie cim a myslim si ze aj u MS je to tak.
zo zaciatku som nadaval aj na linux lebo som s nim nevedel robit a nechcelo s ami ho ucit, no postupne som si naho zvykol a pouzivam ho skoro kazdy den. zacal som tusim najskor s Mandrake 8.0 potom 9.0 a teraz som presedlal na nieco lepsie, co uz nepouziva chabe RPM-ka. A toz Gentoo.
{Kód}:

www.gentoo.org

jednym prikazom si dokazem nahodit akykolvek program a tiez aktualizovat cely system. kedz emi win pri instalacii dorval mbr nemohol som nahodit grub a tak som v nebol asi mesiac. no ked som to rozbehal (sice cez LILO) tak mi naslo 147 veci co treba aktualizovat Velmi ą»astný
ak vam mozem doporucit, nedavajte si suse. podl amna to je ako vymenit win 98 za 95. hodne ti tam novu mandrivu. obsahuje KDE prostredie kde si mozte robit cokolvek a ked cokolvek tak cokolvek Usmívající a pripadne pre uplne lamy doporuzim KNOPIX. je to LIVE boot CD ktore ked hodite do menachiky hned sa vam pusti kompletny system aj s kde prostredim a nastavenim ipconfigu ste uz aj na nete Mrkající

Zaslal: drakeman
čt 18. srpen, 2005 18:38

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky

Citovat Zaslat odpověď

Autor drakeman

Registrace: 30.4. 2005

Obsah fóra BLASSENweb » Rady a porady - ostatní

Zobrazit příspěvky z předchozích:

Přejít na:   

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma