| Autor |
Zpráva |
holan
Poručík

Registrace: 8.9. 2005
|
 Zaslal:
út 30. leden, 2007 21:47 Předmět: Hostování na Savaně problém |
  |
Po instalaci UN poslední verze se nejeví žádný problém,ale při ukádání textu v oznámení článcích a uložení se nic neuloží.
pokud mi chcete poradit abych se obrátil na tech.podporu tak jsem to udělal a reakaceje že je to nezajímá a není to součást jejich pomoci.Pokud je opravdu nezajímá proč u ni neběhá systém PHPnuke tak je to tristní (jsem jim to taky napsal)berte toto mimo jiné i jako varování pro hosting savana.cz. |
|
|
| Návrat nahoru |
 |
 |
Inzerce
Sponsor

Registrace: 4.1. 2007 Příspěvky: 143
|
|
 |
Blassen
Armádní generál (Admin)

Registrace: 1.1. 1970
|
 Zaslal:
st 31. leden, 2007 2:57 Předmět: |
  |
Oni mají částečně pravdu. Problém bude pravděpodobně ve špatném porovnávání DB.
Doporučuji si tu najít článek o správném zobrazování českých znaků a postupovat podle něj při nahrávání databáze, pak by to mělo fungovat bez větších problémů. |
_________________ Blassen,
Altruista, Redaktor, Programátor, Designér a Majitel
Hello IT. Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it's plugged in ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
holan
Poručík

Registrace: 8.9. 2005
|
 Zaslal:
st 31. leden, 2007 17:42 Předmět: |
  |
kyby se vám to stalo je třeba toto :
Jak docílit správného zobrazování českých znaků?
Od verze 4.1 podporuje databáze MySQL různé kódovací stránky a tzv. porovnávání. V některých případech, kdy je server nevhodně nastaven, může nastat problém se zobrazováním českých znaků (respektive ne-ASCII znaků). Chcete-li předejít problémům a mít správně fungující systém, je třeba v případě, že budete naplňovat databázi prostřednictvím aplikace phpMyAdmin, nutné nastavit na hlavní stránce (obvykle po přihlášení) "Znaková sada připojení k MySQL" na "latin2_czech_cs", vytvořit novou databázi (je-li to nutné) s "Porovnáváním" (Collation) "latin2_czech_cs" či toto porovnávání nastavit existující (prázdné) databázi na kartě "Úpravy". Nakonec nahrajte do databáze SQL soubor se strukturou DB, přičemž nastavte "Znaková sada souboru" na "latin2" (od verze 4.2.05ms2 nastavte v tomto bodě "utf8").
Některé administrátory možná nyní napadne, že se znaky budou i nadále zobrazovat špatně, protože je nutné podobně nastavit i samotný MySQL server - toto však není třeba, protože systém United-Nuke po připojení k databázi sám upraví parametry připojení podle nastavení databáze.
s pozdravem P. |
|
|
| Návrat nahoru |
 |
 |
Blassen
Armádní generál (Admin)

Registrace: 1.1. 1970
|
 Zaslal:
st 31. leden, 2007 23:24 Předmět: |
  |
Když sem si to přečet, málem mě to zabilo, to přesně se píše v tom článku co sem na něj poukazoval, takže stačilo dát odkaz.
Nu co už, opakování je matka moudrosti tak to může být i tady. |
_________________ Blassen,
Altruista, Redaktor, Programátor, Designér a Majitel
Hello IT. Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it's plugged in ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|