kaja
Svobodník

Registrace: 6.1. 2008
|
 Zaslal:
ne 06. leden, 2008 4:39 Předmět: UTF-8 vs. ISO-8859-2 |
  |
ahoj, přikládám obrázek, který vše vysvětlí a chtěl bych poprosit o řešení problému.
něco mi říká, že správná znaková sada je iso-8859-2 a to by znamenalo, že na to tom webu kóduje správně jenom datum u novinky. pokud ano, je správné řešení překódovat databázi ? pokud ano, poraďte prosím jak se to dělá.
aktuální nastavení databáze je
Znaková sada v MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
Znaková sada připojení k MySQL : latin2_czech_cs
v případě, že by šlo zachovat kódování utf-8 (celý web až na to datum v novince), jak vyzrát na to datum ?
jaké je vlastně doporučené kódování pro UN ? zkoušel jsem moduly guestbook, coppermine a vždy blbě kódovaly, tak jsem je přepsal na ut-8, teď mi fungují, ale pokud je správné iso, nebudu přeci každý nový modul přepisovat ?hmm..
btw když jsem u toho coppermine (1.31c) tak při snaze poslat pohlednici se nic nestane (neskočí chyba, jenom se nic nestane po kliknutí) , zkoušel jsem návody na forech o přepsání souborů ecard a db_input ale nezabralo to.
další dotaz bych měl , v UN je sice download sekce, ale nejde soubory uploadovat přímo (uživatelé z pc), takže je k ničemu. stáhl jsem
si proto hftp download modul. ten je sice dobrý ale moc jednoduchý, nejsou tam kategorie... a můj dotaz, nešlo by nějak udělat aby ten zabudovaný UN download mohl přijímat soubory přímo od uživatelů z pc ? prostě klasický upload
a poslední dotaz : k webu jsem vytvořil zvlášť diskuzní forum phpBB 3.0 (subdomena na rootu ale s novou databází), takže to zabudované v UN se mi vůbec nehodí, jenže ho nemůžu deaktivovat, protože bych zároveň deaktivoval i uživatelské fce, (je to propojené s tím interním forem), lze nějak to interní forum obejít ? nějak to vyřešit ? ideální by bylo propojit databázi samostatného fora s webem, jenže to je na mě moc složité.. |
|
|
Blassen
Armádní generál (Admin)

Registrace: 1.1. 1970
|
 Zaslal:
po 07. leden, 2008 20:16 Předmět: Re: UTF-8 vs. ISO-8859-2 |
  |
Myslel jsem že se někdo zmíní ale nestalo se, takže již se to řeší zde:
http://www.phpnuke.sk/forums/United-Nuke-slovak-2/instalacia-upravy-UN-13/utf-8-vs-iso-8859-2-2255/ |
_________________ Blassen,
Altruista, Redaktor, Programátor, Designér a Majitel
Hello IT. Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it's plugged in ? |
|