Vítejte na BLASSENweb

BLASSENweb - the future of your web !

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde

Hlavní nabídka

Pro volné chvíle

Něco na čtení

Tvorba www

Odkazy

·  Top-List
 ·  Dobré weby

Ke stažení

Možnosti pro Vás

Přidat sidebarPřidat na GooglePřidat na SeznamPřidat na BloglinesWAP verzeRSS 0.91RSS 0.92RSS 2.0Atom 0.3 Bookmark using any bookmark manager!
Mapa Stránek

Budík / Hodiny / Kalendář

O dnešku

Den: Pátek
Datum: 5. prosince
Rok: 2008

Svátek má:

Dnes: Jitka
Zítra: Mikuláš
Pozítří: Ambrož

Reklama

Doporučujeme vám:

Diskuzní fórum

Vzbuřte se proti hrubkám na internetu
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali.
To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď!
FAQHledatSeznam uživatelůUživatelské skupinyRegistrace
Osobní nastaveníPřihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlášení
Už máš šprušle ??

Byl bych rád pokud by se nám společnými silami podařilo zatraktivnit tyto stránky. K tomu je však zapotřebí vzájemná spolupráce, ať už se jedná o zajímavé články či ankety. Pokuste se podělit o své názory, dojmy a myšlenky. -- BLASSENweb -tým

tvorba stránek

United-Nuke a galerie

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Přidat nové témaZaslat odpověď
Poll :: Pomohli byste s vytvořením modulu Copppermine1,4

ano
66%
 66%  [ 2 ]
ne
33%
 33%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 3

Autor Zpráva
maZec
Rotný
Rotný

Registrace: 9.11. 2006

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 13:06  Předmět: United-Nuke a galerie CitovatNávrat nahoru

United-Nuke je skvělý CMS systém s jednou velkou vadou. Slušnou galerii do něj neseženete. Coppermine 1.3C, která má obrovské chyby a nedostatky, je více-méně z nouzectnost. Proto myslím UN prohrává s ostatními redakčními systémy i když je v mnoha věcech předčí.
Pojďme se pokusit vytvořit modul coppermine 1.4 pro UN. V této galerii existuje bridge pro PHPBB 2.x, takže by neměl zas být takový problém s databází uživatelů. Já vím, že o PHP toho vím málo, ale budu se snažit pomoci jak to půjde v rámci svých možností o to, aby UN měla už konečně nějakou prima galerii, která vám nebude přidělávat starosti. Věřím tomu, že kdyby se dodávala UN v distribuci s coppermine (stejně jako je tomu s phpBB) byl by o ní mnohonásobně větší zájem. Tento velký zájem by byl přínosem pro nás všechny, kteří UN využíváme, protože pak by vznikalo více modulů, bloků, a byla by větší základna nápadů a řešení.
Byl bych rád, kdyby jste se k tomuto nápadu vyjádřili i když se vám ten nápad nebude líbit.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inzerce
Sponsor
Inzerce
No Avatar

Registrace: 4.1. 2007
dracek
Armádní generál II. tř. (Moderátor)

Registrace: 29.1. 2006

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 14:18  Předmět: CitovatNávrat nahoru

K tomudle se fakt vyjadřim Usmívající
Coppermine 1.3.1 C zase tak moc chyb nemá víc paseky je špatně napsanej kod nežli chyba jako taková.
Rád bych tu ty TAK závažné chyby a nedostatky viděl vypsané
od 1.4 verze se zase tak ukrutně neliší dle mého a trochu vim co píšu wwww postavené na coppermine dělám , ale srovnávat to cose funkcí týče se samozřejmě nedá.
Problém je že každej chce v galerii něco jiného proto samostatná "C" a ohromné množství PLUGINS.
Dát kompletní verzi do UN už jen vzhledem k oběmu coppermine to je trošku dost.
Mnoho lidí mi píše chceme lepší galerii a výsledek?
Pokud řeknu že vytvořit něco takového znamená práci mnoha měsíců a několika lidí což ovšem stojí peníze každej uteče.
V tom je nej problém!
Ochota lidí pomoci totiž spočívá v tom , říci co tam chtěj ale ne to udělat Usmívající

maZec
Rotný
Rotný

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 14:52  Předmět: CitovatNávrat nahoru

dracek napsal:

K tomudle se fakt vyjadřim Usmívající
Coppermine 1.3.1 C zase tak moc chyb nemá víc paseky je špatně napsanej kod nežli chyba jako taková.
Rád bych tu ty TAK závažné chyby a nedostatky viděl vypsané
od 1.4 verze se zase tak ukrutně neliší dle mého a trochu vim co píšu wwww postavené na coppermine dělám , ale srovnávat to cose funkcí týče se samozřejmě nedá.
Problém je že každej chce v galerii něco jiného proto samostatná "C" a ohromné množství PLUGINS.
Dát kompletní verzi do <acronym title="Publikační a redakční systém - CMS - United-Nuke">UN</acronym> už jen vzhledem k oběmu coppermine to je trošku dost.
Mnoho lidí mi píše chceme lepší galerii a výsledek?
Pokud řeknu že vytvořit něco takového znamená práci mnoha měsíců a několika lidí což ovšem stojí peníze každej uteče.
V tom je nej problém!
Ochota lidí pomoci totiž spočívá v tom , říci co tam chtěj ale ne to udělat Usmívající

Ale ona má hodně chyb! Nefunguje hledání, posílání pohlednice nefunguje, možnost uživatelům administrovat vlastní snímky nefunguje tak jak má. Exif nefunguje a největší chybou je, že je přespříliš zastaralá, funkce administrace jsou hodně omezené. Já na svých stránkách galerii potřebuji a nejsem sám. Takže chceš specifikovat co bych chtěl?
Funkční galerii s větší možností nastavení. Rád bych aby byl odkaz na uživatelovu galerii přímo v your account. Módy mě zas tak příliš nelákají, protože některé by kopírovali funkce UN, ale některé módy jsou zase užitečné.
Možná to bude několik měsíců práce, ale pak taky několik let klid ohledně galerie v UN. Pokud se podaří import do UN na verzi 1.4 pak další modifikace už se mohou odvíjet od tohoto importu nezávisle na dalších distribucích originálu Coppermine.
Další možnost je vytvořit pouze Bridge pro UN. I když stávající Bridge funguje na phpBB 2.2 je jeho přenos nepříliš povedený a jsou u toho komplikace. Sám s tím teď bojuji, jenže sám. Víc hlav víc ví a vymýšlení nových modulů vám také zabere práci i když nejsou zdaleka tak užitečné jako Galerie.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
dracek

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 16:07  Předmět: CitovatNávrat nahoru

No vidíš a sme u toho chci Usmívající todle mimochodem chce něco každej ale každej něco jineho rozumíme si takže ve vysledku chceš jednu věc ale takovejch je X každej řekne jinou a konec Usmívající

Mimochodem Exif je funkční ale málo neni to dlouho co jsem to řešil má prostě minimální vypis možností co jinak EXIF umí
Vyhledávání ano to víme posílání pohlednic lze opravit už jsem to dělal Usmívající

Blassen
Armádní generál (Admin)
Armádní generál (Admin)

Registrace: 1.1. 1970

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 17:12  Předmět: CitovatNávrat nahoru

Zdar All.
No tuto je tu pořád dokola, pár řešení:
http://blassenweb.net/clanky/galerie-coppermine-vychvalovana-i-zatracovana/270

http://blassenweb.net/clanky/spam-v-coppermine/273

A nebo pak něco jinýho třeba 4nAlbum nebo tak.

Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
maZec
Rotný
Rotný

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 19:44  Předmět: CitovatNávrat nahoru

Ale Blaasene já jsem tyhle články četl. Jde o to, že je i s těma opravama tahle galerie zastaralá a možnosti nastavení jsou hodně omezené. Vážně jsi s touhle galerií spokojen?
Pročítám fora ohledně Nuke a coppermine 1.3.C (v anglině) a ta nespokojenost je všeobecná. Zdá se že lidi kolem UN spí i když jim možná křivdím, ale ono to tak opravdu vypadá. Proč má Coppermine 1.4.x bridge pro PostNuke? Proč není UN například tady aspon v seznamu? http://www.opensourcecms.com/ Jsou tam skoro všechny CMS ale jaksi UN tam chybí. A navíc Coppermine 1.3.C je dělaná pro Nuke a pokud zrovna někdo neumí aspoň základní věci ohledně php tak tu Galerii stejně nenainstaluje a pokud ano dostane se do fáze, kdy bude muset navštívit tvůj článek, a pokusit se to vlastními silami odstranit. Stejně jako my všichni, co jsme si Coppermine 1.3.C nainstalovali.
4nalbum je podle mě tragičtější věc než Coppermine. Na instalaci musíš mít jazykovou verzi tuším UTF-8 a prostě většina lidí ani netuší co to je. Navíc ta galerie je o ničem. Doufám, že si myslím správně, že instalace UN a modulů pro UN (nebo Nuke), by měla být bezproblémová a snadná pro každého. Jenže díky těmo chybám v Coppermine verze 1.3.C se více lidí učí jak to opravit a některým to samozřejmě nepude a budou tě tu donekonečna otravovat stejnými problémy a nebo je to rovnou odradí a bude pro ně snažší najít webhosting s vypnutým safemodem pro instalaci Joomly.

@Dracek
Pokud by se povedlo tuto galerii upravit jako modul, zájem o UN by byl mnohonásobně větší. Co je platný, že je rychlejší než PHP-Nuke, co je platný že míň zatěžuje server, když většinu modulů taháme od PHP-Nuke, abychom zjistili, že zrovna ty moduly co nutně potřebujeme mají s UN kolize.
Je to tak, zatím to funguje na pokus-omyl a mě už docela štve, že jsem své stránky nenajel na jiném CMS systému. Ušetřilo by mi to moc vrásek.
Nikdy jsem nedoufal, že na svých stránkách, kde používám UN bude dohromady kolem 800 unikátních návštěv denně. Pokud si tyhle lidi chci udržet musím jim přinášet kvalitní služby. Jenže jaksi s tři roky starou galerií jim tyhle služby nepřinesu. A musím hledat jinde - Už jsem nainstaloval tolik CMS systémů, že už ani nevím které jsem nainsaloval a které ne. Projel jsem snad všechny php scripty na hotscripts.com jestli nenajdu něco lepšího než UN. Jen kvůli blbý galerii. Tyhle problémy nemám jenom já. Každej by bral Coppermine 1.4 v UN a v PHP-Nuke. Coppermine 1.4 má tu výhodu, že tam můžeš narvat skoro všechno od videí, po soubory pdf apod a to vše jednoduše. Byl by to obrovský přínost pro lidi kolem UN jen chtít.
dracek

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 20:16  Předmět: CitovatNávrat nahoru

drahej pane stále tu opěvujete kvalitu Coppermine ale to není podstatné.
Postatné je že sice máte pravdu v galerii ale v něčem Usmívající
Viz nutně umět php abych ji kdekoliv spustil Usmívající)
Ale stále sme u otázky kdoto dle vás má dělat tu galerii do United-Nuke???
Udělal jsem hodně věcí pro UN spolu s Blassenem a Blassen sám jich ma na kontě nespočet.
Myslíte že nas něco z toho živý ? Pokud chcete galerii sežentě lidi kteří budou ochotni zcela zdarma trávit nad tím čas a pak se tu otom dá debatovat.
Moře lidí chce pro UN moře věcí ano pravda Galerie bude přínos nicméně dokud si lidi kteří si stahují co chtějí
neuvědomí že je nutné aby taky něco dělali jeto maler.
Shrnuto přínos galerie bude
lidi na to nejsou

Jo a dovětek zaručuju že znám hodně www co jedou na UN a maj daleko větší navštěvnost nežli deklarujete a spokojeni sou Mrkající

Inzerce
Sponsor
Inzerce
No Avatar

Blassen
Armádní generál (Admin)
Armádní generál (Admin)

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 20:33  Předmět: Filosofie United-Nuke CitovatNávrat nahoru

No nerad bych se tu dohadoval oničem, ale hlavní filosofií United-Nuke je poskytnout kvalitní jádro systému pro další rozšíření.

A čím více jich bude tím více potencionálních bugů.

A věřte nebo nevěřte rychlost a bezpečnost je daleko důležitější než portovaná galerie kterou né zcela všichni potřebují. Někomu se hodí třeba e-shop.

No nic až vám ten web taky někdo hackne jako kdysi nám pak budete vědět o čem to mluvím.

Asi by se to dalo nějak naportovat ale když už by se to dělalo tak to znamená starat se o to i dobudoucna a to je takříkajíc opravdu mnoho práce pro nic.

jestli lidi kolem UN spěj nebo ne tak to nevim, zeptejte se Mrkající

p.s.: dracek je autorem toho článku a to že se čte je jen dobře.

Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
maZec
Rotný
Rotný

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 20:36  Předmět: CitovatNávrat nahoru

No nepochybuji o tom, že jsou spokojeni s UN to já také. Jediné co UN opravdu chybí je to o čem tu mluvím.
Jinak Chápu, že Vás to neživí a že se prostě nemůžete utrhnout od práce a bezhlavě vlítnout do toho "co já bych chtěl".
Já chápu, že nejsou lidi. Kdybych měl znalosti zrovná vás dvou tak už by ta galerie byla dávno hotová. Protože vlastně od samého počátku kdy jsem na UN najel (jeden rok a kousek) galerii hledám ten čas kdybych strávil nad kódem byla by ta galerie dávno hotová a já bych vás nemusel s tímto tématem obtěžovat.
Takže mi pánové půjčte mozky a já to sfouknu Usmívající.
Ne vážně, myslel jsem si, že se někdo chytí, a že by do toho někdo šel. Vlastně by mi stačilo vykonkretizovat problémy se začleněním Coppermine jako modulu a já bych se do toho pustil i kdyby to mělo znamenat rok práce. Jsem takový malý fanda UN, a spoustu věcí jsem si na stránkách udělal sám. Většinu ale s pomocí Blaasena.
Na otázku kdo by to podle vás měl udělat galerii do United-Nuke? Odpovím - Je to Open source ne? Takže kdokoliv, kdo má chuť.
maZec
Rotný
Rotný

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 20:49  Předmět: CitovatNávrat nahoru

Asi nastejno jsme vložili příspěvek do vlákna s Blaasenem, takže se vyjádřím ještě k bezpečnosti UN
Trochu smutně jsem zjistil, že Hacknout UN není žádný problém. Ovšem na svůj úkor. Díky jednomu scriptu jsem si smazal půl webu přes administrátorské linky a to ten skript vůbec nebyl dělán pro UN ani Pro Nuke a už vůbec jsem nebyl u svého počítače a už vůbec jsem asi týden nevěděl, že jsem si to udělal sám Usmívající. Vlastně ten script neměl nikoho poškodit, ale měl mi posloužit. Takže raději své malé tajemství nikomu neprozrazuji, protože je to tak easy, až mě vyskákali po těle pupínky Usmívající.
Blassen
Armádní generál (Admin)
Armádní generál (Admin)

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 21:06  Předmět: Bezpečnost CitovatNávrat nahoru

Ano to by mě zajímalo asi ten script taky znám Smějící ale stejně by se hodilo to vědět. (PM)

Mno každopádně půjde v první řadě o to jak to dostat na server a pustit.

Mno určitě je ale ta bezpečnost zvýšená oproti klasickému PHP-Nuke.

Taky mezi hlavní prvky patří ukázněnost administrátorů samotných. Třeba proměnná admin a prefix není jen tak odvěci a každý by si to měl změnit na něco originálního.

atd.....

maZec
Rotný
Rotný

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 21:14  Předmět: CitovatNávrat nahoru

Bohužel tě musím zklamat, ale ten script je sice online. Ale nemusí být vůbec na serveru, dokonce to zvládne dítě z první třídy Usmívající a to myslím doslova a nepřeháním. Promiň, že ti to asi nezdělím. Možná znáš kluka co se tu také pohybuje "mprofa" je to můj nejlepší kamarád (asi už 20 let)co mě k UN přivedl, ale ani jemu jsem nezdělil jak jsem to dokázal. V ochraně před tímto scriptem jsi mi pomohl vlastně ty, když jsi mi ukázal jak přes .htacces zakázat přístup na stránky z určitého místa. To je jediná ochrana která mě napadla a je naštěstí 100%ně funkční. Takže asi tak.
Blassen
Armádní generál (Admin)
Armádní generál (Admin)

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 21:23  Předmět: CitovatNávrat nahoru

maZec napsal:

To je jediná ochrana která mě napadla a je naštěstí 100%ně funkční. Takže asi tak.

No tak šup šup pro ostatní ne ? jak si to ochránit ? Usmívající

maZec
Rotný
Rotný

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 21:24  Předmět: CitovatNávrat nahoru

Jo ještě proč to nikomu nechci zdělit - Jeden se to dozví, podělí se s kamarádem a ten varuje dalšího kamaráda a pak už je jen otázkou času, kdy by to bylo venku. Proč si myslím, že se to stejně jednou nedostane do oběhu. Jak jsem již řekl je to sice velice snadné, že to prostě zvládnu i já Usmívající, ale..... je velice nepravděpodobně asi tak 1:10000000, že někdo udělá stejnou hovadinu jako já. Fakt to byla náhoda a dopadlo to takhle http://olympus.digitalne.eu/modules.php?name=News&file=article&sid=44
je to článek napsaný již po špatně provedené obnově dat, kdy jsem byl malinko namíchnutý na provozovatele webhostingu, protože provedl špatnou zálohu. Touto dobou jsem ještě netušil, že pachatelem (tím hackerem jsem byl já sám)
Inzerce
Sponsor
Inzerce
No Avatar

dracek

PříspěvekZaslal: po 05. listopad, 2007 21:26  Předmět: CitovatNávrat nahoru

Pravdou je že sám bys asi pohořel jeto fakt šilené a popravdě co ma postnuke neni nijak kvvalitní aspon co jsem slyšel,ale to je fuk
každopádně ano OpenSource a ano Kdokoliv
jenže to je právě ten problém
Ono nějak už jsem otom měl někde článek prostě tady je zvyklej každej stahnout okopirovat nechat si poradit a tak podobně ale nikdo neni ochoten dělat
věřte že nejen mě by se ulevilo bejt tu více nadšencu jako sme mi samo byto bylo přinosem každemu
Třeba to tu lidi trkne jako mě kdysi nakopl Blassen a bude

Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Přidat nové témaZaslat odpověď

Přejít na:   

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma