| Autor |
Zpráva |
MiF
Svobodník

Registrace: 21.10. 2006
|
 Zaslal:
út 26. červen, 2007 12:26 Předmět: Problém s písmem pouze ve Firefoxu |
  |
Zdravím všechny přítomné!
Přátelé, řeším tak trochu zapeklitý problém, který se projevuje pouze ve Firefoxu a pouze při prohlížení některých částí stránek, které se nějak týkají fóra (komunity). To by mi mělo být dostatečným vodítkem, ale já už vážně nevím, co kde hledat, abych to uvedl na správnou míru.
Pokud registrovaný uživatel prohlíží Seznam uživatelů nebo Osobní zprávy (fórum je zatím nepřístupné, ale toho se to týká také), v některých blocích se změní bezpatkové písmo (Arial, Helvetica...atd) na menší patkové (nejspíš Times New Roman, možná Courier New...?).
Jelikož je písmo obecně nevelké, tahle změna (pouze ve FF) ještě víc komplikuje přehlednost.
Ještě bloky ovlivněné touto změnou:
Administrativa (jen horní polovina bloku, kde se volí admin. nabídky, spodní blok s přehledy je nedotčený)
Nabídka (Content)
Pro uživatele (User_Info_D)
Změny v css na tohle zřejmě nemají vliv.
Prosím, může mě někdo nakopnout správným směrem?
K nahlédnutí na http://hl.ospea.info, ale jen po registraci (děkuji za pochopení, tímto zveřejněním nechci nahánět další registrované... ) |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Inzerce
Sponsor

Registrace: 4.1. 2007 Příspěvky: 143
|
|
 |
Blassen
Armádní generál (Admin)

Registrace: 1.1. 1970
|
 Zaslal:
út 26. červen, 2007 17:33 Předmět: Re: Problém s písmem pouze ve Firefoxu |
  |
MiF napsal:
Změny v css na tohle zřejmě nemají vliv.
Je to vlivem CSS souboru diskusního fóra.
Jedná se především o < FONT > a o odkazy < A > |
_________________ Blassen,
Altruista, Redaktor, Programátor, Designér a Majitel
Hello IT. Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it's plugged in ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MiF
Svobodník

|
 Zaslal:
út 26. červen, 2007 22:53 Předmět: Re: Problém s písmem pouze ve Firefoxu |
  |
Díky,
chyba bude asi v tom, že se mi nějak pomíchaly vzhledy. Ač mám volbu pouze SubSilver, zobrazuje se mi to ve vzhledu NoteBored. Takže jsem řešil css příslušného vzhledu. Ale to mizerný písmo je právě v SubSilver a ten je opravdu v souborech fóra...!
Je to podivnost, ale už to nějak poladím.
Díky za nakopnutí.  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MiF
Svobodník

|
 Zaslal:
st 27. červen, 2007 2:33 Předmět: Re: Problém s písmem pouze ve Firefoxu |
  |
Jsem asi mimoň, ale v souboru
/themes/noteBored/forums/noteBored.css
ani v souboru
/modules/Forums/templates/subSilver/subSilver.css
(ten můžu třeba i přejmenovat a nic se nestane, takže ho dál vypouštím)
a dokonce ani v tomto
/themes/noteBored/style/style.css
jsem nedokázal skoro nic, ani změnu velikosti jednotlivých písem ve fóru.
Všechno tam operuje se sadou Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif. Pouze pro Quote & Code blocks je v CODE použita změna na Courier, 'Courier New', sans-serif, což ale můj problém neřeší. Přesto jsem sadu změnil a opět se nic nezměnilo. Ani v Opeře, ani ve FF.
V Opeře se CODE text vždy zobrazuje Verdanou, ve FF vždy zase patkovým písmem. Jen v IE se mi zobrazil správně CODE text patkovým písmem. Jenže to už jsem předtím na stránky poslal tu upravenou noteBored.css s Verdanou místo Courieru.
Teprve style.css dokázala změnit CODE písmo v IE. Ale Opera ani FF opět nic, každý po svém...
V IE mi to pro změnu leze lehce přes rozměr obrazovky
(ale aspoň to vypadá, jak má).
Všechny prohlížeče jsou v posledních verzích. Je to jako kdyby si každý vybral svůj vlastní zdroj na zobrazení písma pro fórum. Ale změny noteBored.css ve FF opravdu nemají vliv.
Jedna věc mě přesto zaráží a asi bych se toho měl chytit, jenže už fakt nevím:
CSS soubory prohlížím a upravuji v Top Style Lite 3 a je zajímavé, že style.css se zobrazuje v náhledu (preview) bez patek, zatímco noteBored.css se v tomtéž programu zobrazuje s patkami. Ve style.css jsou definice písma globální, hned na začátku (samá Verdana atd). V noteBored.css jsou jen doplňující informace pro fórum a podobná definice písma tam není...
Už se asi chytám nesmyslů, ale vážně nevím kudy kam.
Pomůže mi někdo? |
_________________ MiF - Man in Fofr... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Blassen
Armádní generál (Admin)

|
 Zaslal:
čt 28. červen, 2007 22:01 Předmět: |
  |
Je to v souboru CSS na 99%
Ale ještě se do něj můžete dostat pomocí administrace fóra tam jak se instalují vzhledy. |
Hello IT. Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it's plugged in ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MiF
Svobodník

|
 Zaslal:
pá 29. červen, 2007 18:57 Předmět: Díky, ale... |
  |
Dík,
věřím, že to bude v CSS, ale rozkódovat a najít třeba nepatrnou chybku v zápisu už je asi nad moje síly. Neznám tak dokonale CSS, nicméně si myslím, že chyba je právě v rozdílném zpracování některých drobných "chybek" v kódu jednotlivými prohlížeči.
Co jsem trochu googlil, tak tyhle problémy se mají týkat většinou spíš IE, ale díky "nesmyslům" v kódu se dá zobrazit ledasco.
Na to ale nemám.
Aspoň nervy určitě ne...
...a tak to protentokrát vzdávám.
Díky za snahu, třeba na něco časem kápnu.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MiF
Svobodník

|
 Zaslal:
pá 13. červenec, 2007 17:15 Předmět: Problém s písmem pouze ve FF- záhada, která nikdy nebyla... |
  |
Zdravím,
nakonec jsem na to opravdu "kápnul" (omylem).
Hledal jsem cosi v nastavení Firefoxu a narazil jsem tam na přednastavení zobrazování písma stránek. Nikde jinde se mi tohle nastavení (které jsem asi s první instalací Firefoxu 1.× zkusmo upravil) neprojevilo a tak jsem na něj postupně zapomněl. Až teprve při otevření diskuze ... a dál už to znáte. Zrušil jsem patkové písmo a je po problému.
Omlouvám se za matení davů, píšu to sem hlavně jako příklad, že nejen ve stránkách mohou vězet skryté chytáky.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Inzerce
Sponsor

Registrace: 4.1. 2007 Příspěvky: 143
|
|
 |
Blassen
Armádní generál (Admin)

|
 Zaslal:
pá 13. červenec, 2007 18:12 Předmět: |
  |
NJN
Oceňuju to, že je to tu napsaný, to by v tomhle případě přiznal asi málokdo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|