Zdravim vospolok.
Chcel by som vas poprosit o radu. Potrebujem vytvorit online obchod. Kedze v ziadnom pripade neocakavam niekolko tisicove (alebo 10 tisicove) denne ci mesacne obraty, tak by som rad "postavil" tento sajt na nejakej Open Source platforme. Nepotrebujem tam ani priamu platbu kreditkou, alebo nejakym payment processorom. Moja predstava je nasledovna:
- Online katalog tovaru (aby sa jednoducho pridaval novy tovar do katalogu, editoval, nastavovali ceny, popripade zlavy, hmotnost)
- Nakupny kosik (uzivatel sa musi registrovat, aby mohol pridavat tovar do kosika)
- Moznost vyberu dorucenia (posta, kurierska sluzba a nasledne priratanie ceny dorucenia k celkovej cene tovaru)
- Nakoniec, aby sa finalna objednavka zakaznika odoslala na moj a jeho mail vo forme objednavkoveho listu obsahujuceho: Meno, Priezvysko, Adresa, Telefonne cislo zakaznika, Datum a cas vystavenia objednavky a
IP adresa z ktorej sa prihlasil, Konkretne polozky objednavky, Ich cena bez DPH aj s DPH, Sposob dorucenia + jeho cena, Komletna cena objednavky, Pripadne zlavy.
- Moznost poslat hromadny (alebo cieleny) mail zakaznikom o novej ponuke , akcii alebo zmenach
- Nebolo by od veci, keby sa v kazdom konte zakaznika zaznamenavala historia jeho nakupov (z toho by mohol system volit vernostne zlavy)
Chcel by som vediet, ci existuje nejaka os platforma, ktora to dokaze, alebo je treba instalovat nejaky cms system a online shop len ako add-on. Z cms systemov sa mi velmi paci Mambo Server, koli jednoduchosti vytvarania templates. Mam skusenosti aj s
PHP-Nuke, ale tento system by som nerad pouzil. Viem o existencii php-shop, mediamarkt, ale nemam ziadne skusenosti s tymito systemami. Najde sa niekto, kto by mal s tym skusenosti, popripade poznal nejake ine jednoduche riesenie? Dakujem za odpoved (ak by sa dalo, prosim poslite mi odpoved na mail "seejey(zavinac)azet.sk").
Vopred dakujem a prajem pekny den.