| Autor |
Zpráva |
Rossomak
Svobodník

Registrace: 23.8. 2005
|
 Zaslal:
ne 09. březen, 2008 15:26 Předmět: Fancy data v SEO pro United |
  |
Zdravím lidi,
potřeboval bych pomoct s jedním problémem.
používám na svých stránkách magic seo pro united.
Co se týče přepisu odkazů to jsem zvládl.
např.
díval jsem se třeba do modulu News kde se načítají z databáze názvy zpráv pro URL, ale stále mi to nejde rozchodit, tam je např:
což by mělo z databáze vypsat název a uložit ho do cache.
Pokud by se našel nějaký šikula, který by poradil jak na to třeba v tom modulu Web_Links bylo by to super
já pro výše uvedený příklad používám zatím
kde cid je číslo odkazu, ale jak jsem řekl hodilo by se načíst z databáze název té kategorie asi pomocí fancyData
Díky moc |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Inzerce
Sponsor

Registrace: 4.1. 2007 Příspěvky: 143
|
|
 |
Blassen
Armádní generál (Admin)

Registrace: 1.1. 1970
|
 Zaslal:
út 11. březen, 2008 0:54 Předmět: Re: Fancy data v SEO pro United |
  |
Jak bych to tak řek ? No tvůj postup je správnej, nicméně je faktem, že SEO Plugin pro modul Web_Links tak jak je vidět na těchto stránkách je k dispozici za krásných 850,- CZK |
_________________ Blassen,
Altruista, Redaktor, Programátor, Designér a Majitel
Hello IT. Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it's plugged in ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rossomak
Svobodník

|
 Zaslal:
út 11. březen, 2008 10:14 Předmět: Re: Fancy data v SEO pro United |
  |
Blassen napsal:
Jak bych to tak řek ? No tvůj postup je správnej, nicméně je faktem, že SEO Plugin pro modul Web_Links tak jak je vidět na těchto stránkách je k dispozici za krásných 850,- CZK
No to je sice pěkný, ale to že jsem zmínil příklad pro Web-Links je proto, že se na tomto modulu učím jak to funguje abych si vytvořil magic seo pro svoje moduly. Mimochodem už jsem s tímto modulem hotový.
Já vás nechci připravovat o vídělky, jen chci vysvětlit jak funguje funkce $fancyData, na nějakém, třeba fiktivním příkladu, pro automatické ukládání názvů odkazů z databáze do cache.
pokud ve složce cache vytvořím soubor s daným obsahem manuálně, tak to funguje perfektně, ale nevím jak to udělat jako je třeba modul News, který funguje tak, že pokud je nový článek, tak se automaticky hodí název do cache pro načítání funkcí $fancyData.
Díky za radu, nejde mi o vámi placeneé moduly, ale o to že potřebuji pro sebe, jsem schopný si to vše udělat sám, ale jen přijít na to jak.
Díky.
PS: Modul News je zdarma a funguje to tam, akorát pořád nemůžu přijít na to jak. Nebojte já vám do kšeftu nepolezu, mám dost svoji práce, svoje stránky www.rossomak.net dělám jen pro zábavu. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
dracek
Armádní generál II. tř. (Moderátor)

Registrace: 29.1. 2006
|
 Zaslal:
út 11. březen, 2008 11:25 Předmět: |
  |
řekl bych že tak jako nato přišel Blassen hodinama testování a zkoušení a zaciklení
tak nato zcela zdarma a sám přijdeš sám  |
_________________ Služby od nás pro vás |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rossomak
Svobodník

|
 Zaslal:
út 11. březen, 2008 11:44 Předmět: |
  |
dracek napsal:
řekl bych že tak jako nato přišel Blassen hodinama testování a zkoušení a zaciklení
tak nato zcela zdarma a sám přijdeš sám 
Hmm, tak dík.
Měl jsem za to, že se tady radí lidem, kteří nejsou na takové úrovni jako vy. Nepsal jsem, že chci hotový skript, ten si napíšu, potřebuji jen nakopnou s věcí, se kterou nemám zkušenost.
Co se dá dělat, spletl jsem se.
Mějte se. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
dracek
Armádní generál II. tř. (Moderátor)

Registrace: 29.1. 2006
|
 Zaslal:
út 11. březen, 2008 12:03 Předmět: |
  |
Určitě ses nespletl radíme tu stále ostatně neradit není toto forum
Nicmeně radit vše a prozradit vše co dalo X hodin práce nelze
nehledě na fakt že tvurcem SEO ale i majitelem copyrightu nejsme mi
Bejt vše jednoduché a bejt na vše zdrojové kody asi by ani některé plugins pro SEO nebyli placené  |
_________________ Služby od nás pro vás |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Blassen
Armádní generál (Admin)

|
 Zaslal:
út 11. březen, 2008 12:08 Předmět: WHERE sid='__ID__' |
  |
Rossomak napsal:
Hmm, tak dík.
Měl jsem za to, že se tady radí lidem....
Však sem psal, tvůj postup je správnej, jinak jde jen o pouhopouhej výpis z databáze. |
Hello IT. Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it's plugged in ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Inzerce
Sponsor

Registrace: 4.1. 2007 Příspěvky: 143
|
|
 |
Rossomak
Svobodník

|
 Zaslal:
út 11. březen, 2008 12:27 Předmět: Re: WHERE sid='__ID__' |
  |
Blassen napsal:
Rossomak napsal:
Hmm, tak dík.
Měl jsem za to, že se tady radí lidem....
Však sem psal, tvůj postup je správnej, jinak jde jen o pouhopouhej výpis z databáze.
Jo jo, v poho.
Je fakt, že pro United jste udělali hromadu práce, to se vám musí nechat.
Tak já si s tím snad někdy v budoucnu poradím.  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rossomak
Svobodník

|
 Zaslal:
st 12. březen, 2008 11:55 Předmět: Re: WHERE sid='__ID__' |
  |
Tak jsem na to teda přišel, funguje to super.
Dost jsem se u toho zpotil, ale jede to.
PS: Ted mě akorát překvapilo, že to RAY nemá na svojich stránkách, na United, myslím tím Friendly Url pro modul WebLink.
Tak se zatím mějte a tímto bych toto vlákno asi uzavřel. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kriznik
Četař

Registrace: 17.1. 2008
|
 Zaslal:
st 12. březen, 2008 16:04 Předmět: |
  |
me porad udivuje jak se dobrovolne poustite do pitomy kombinace zend optimizer + konrektni nastaveni serveru + pochybny seo
dobrej web zadny seo url nepotrebuje, nahradi se to obsahem
navic, tenhle web seo ma i na foru, pagerank? N/A, jakz takz PR je jen na frontu stranky, takze vidno ze to prakticky k nicemu neni
linky pro lidi? stejne si nebudou pamatovat ...blabla/fancy-data-v-seo-pro-united-1387 ....
ale nic, jen takovy zamysleni  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Blassen
Armádní generál (Admin)

|
 Zaslal:
st 12. březen, 2008 16:55 Předmět: |
  |
kriznik napsal:
me porad udivuje jak se dobrovolne poustite do pitomy kombinace zend optimizer + konrektni nastaveni serveru + pochybny seo
dobrej web zadny seo url nepotrebuje, nahradi se to obsahem
navic, tenhle web seo ma i na foru, pagerank? N/A, jakz takz PR je jen na frontu stranky, takze vidno ze to prakticky k nicemu neni
linky pro lidi? stejne si nebudou pamatovat ...blabla/fancy-data-v-seo-pro-united-1387 ....
ale nic, jen takovy zamysleni 
nó jo s tím se dá souhlasit i nesouhlasit.
Určitě je to lepší minimálně v tom že rovnou vidim něco napsanýho v tom odkazu což nejvíc oceňuju u downloadů. Určitě je to oněco málo lepší i pro vyhledávače.
A nějakej Page Rank ? No tak na mě vede jen málo odkazů, ale to se u komunitního webu tak nějak dá pochopit.
Jo jasně, určitě si nikdo nepamatuje adresu typu blassenweb.net/forum/prispevek/fancy-data-v-seo-pro-united
ale když na ní narazim tak vim kam vede a nemusím pátrat, v tom je určitě výhoda.
Kdyby to bylo kničemu tak se tím nikdo nezabejvá. Určitě je lepší blbou adresu upravit nějak než nijak. Dělal sem a dělám to i na statickejch stránkách pomocí vlastní funkce, tak proč ne takhle na dynamickejch když to stojí jen trochu námahy. (no trochu )
Blbej je Zend Optimizer ale to už sme rozebírali. Nějaký zamyšlení sem ve článkách taky kdysi spáchal. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kriznik
Četař

Registrace: 17.1. 2008
|
 Zaslal:
st 12. březen, 2008 18:37 Předmět: |
  |
nerikam ze to je spatny
chtel jsem jenom podotknout, ze to neni tak dobry abych byl ochoten za takovou slataninu neco platit (krom toho pro bb2 i bb3 je seo zdarma ... )
nejak me zacina nuke stvat, mnohem cistejsi by bylo nasadit bb3 ev. s portalem, jsem na vazkach |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|