Vítejte na BLASSENweb

BLASSENweb - the future of your web !

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde

Hlavní nabídka

· Intro
 · Úvod
 · Podmínky užívání serveru
Služby od nás pro vás

· Kontaktujte nás
 · FAQ
(nejčastější dotazy)

· Novinky-Aktuality
Vyhledávání

· Doporučit nás
 · Novinky e-mailem
 · Ankety

· Diskuzní fórum
 · Kniha návštěv
 · Chat

Pro volné chvíle

Něco na čtení

Tvorba www

Odkazy

·  Top-List
 ·  Dobré weby

Ke stažení

Možnosti pro Vás

Přidat sidebarPřidat na GooglePřidat na SeznamPřidat na BloglinesWAP verzeRSS 0.91RSS 0.92RSS 2.0Atom 0.3 Bookmark using any bookmark manager!
Mapa Stránek

Budík / Hodiny / Kalendář

O dnešku

Den: Pondělí
Datum: 8. září
Rok: 2008

Svátek má:

Dnes: Mariana
Zítra: Daniela
Pozítří: Irma

Reklama

Doporučujeme vám:

Diskuzní fórum

Vzbuřte se proti hrubkám na internetu
Pamatujte si, kde jste byli, když jste Vy začínali.
To změní Váš pohled na lidi, jenž začínají teď!
FAQHledatSeznam uživatelůUživatelské skupinyRegistrace
Osobní nastaveníPřihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlášení
Už máš šprušle ??

Byl bych rád pokud by se nám společnými silami podařilo zatraktivnit tyto stránky. K tomu je však zapotřebí vzájemná spolupráce, ať už se jedná o zajímavé články či ankety. Pokuste se podělit o své názory, dojmy a myšlenky. -- BLASSENweb -tým

Fancy data v SEO pro United

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Přidat nové témaZaslat odpověď
Autor Zpráva
Rossomak
Svobodník
Svobodník

Registrace: 23.8. 2005

PříspěvekZaslal: ne 09. březen, 2008 15:26  Předmět: Fancy data v SEO pro United CitovatNávrat nahoru

Zdravím lidi,
potřeboval bych pomoct s jedním problémem.
používám na svých stránkách magic seo pro united.
Co se týče přepisu odkazů to jsem zvládl.
např.
{Kód}:

http
://www.rossomak.net/zajimave-odkazy/detail-kategorie/1/
ale nemůžu tam dostat aby to vypadalo
http
://www.rossomak.net/zajimave-odkazy/detail-kategorie/Hlavni-kategorie/

díval jsem se třeba do modulu News kde se načítají z databáze názvy zpráv pro URL, ale stále mi to nejde rozchodit, tam je např:
{Kód}:

$fancyData 
$UnMagicSeoCacheData->handleData($moduleName'articles'$urlParams['sid'], "SELECT title FROM ".UN_TABLENAME_STORIES." WHERE sid='__ID__'");
                        return 
UnMagicSeoUrlPluginTools::checkReturnedUrl($moduleName.'/'.$fancyData[0].'-'.$urlParams['sid'].'.html?akce=doporucit'$fancyData);

což by mělo z databáze vypsat název a uložit ho do cache.

Pokud by se našel nějaký šikula, který by poradil jak na to třeba v tom modulu Web_Links bylo by to super

já pro výše uvedený příklad používám zatím
{Kód}:

return $moduleName.'/detail-kategorie/'.$urlParams['cid'].'/';

kde cid je číslo odkazu, ale jak jsem řekl hodilo by se načíst z databáze název té kategorie asi pomocí fancyData

Díky moc
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inzerce
Sponsor
Inzerce
No Avatar

Registrace: 4.1. 2007
Blassen
Armádní generál (Admin)
Armádní generál (Admin)

Registrace: 1.1. 1970

PříspěvekZaslal: út 11. březen, 2008 0:54  Předmět: Re: Fancy data v SEO pro United CitovatNávrat nahoru

Jak bych to tak řek ? No tvůj postup je správnej, nicméně je faktem, že SEO Plugin pro modul Web_Links tak jak je vidět na těchto stránkách je k dispozici za krásných 850,- CZK

Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Rossomak
Svobodník
Svobodník

PříspěvekZaslal: út 11. březen, 2008 10:14  Předmět: Re: Fancy data v SEO pro United CitovatNávrat nahoru

Blassen napsal:

Jak bych to tak řek ? No tvůj postup je správnej, nicméně je faktem, že SEO Plugin pro modul Web_Links tak jak je vidět na těchto stránkách je k dispozici za krásných 850,- CZK

No to je sice pěkný, ale to že jsem zmínil příklad pro Web-Links je proto, že se na tomto modulu učím jak to funguje abych si vytvořil magic seo pro svoje moduly. Mimochodem už jsem s tímto modulem hotový.

Já vás nechci připravovat o vídělky, jen chci vysvětlit jak funguje funkce $fancyData, na nějakém, třeba fiktivním příkladu, pro automatické ukládání názvů odkazů z databáze do cache.

pokud ve složce cache vytvořím soubor s daným obsahem manuálně, tak to funguje perfektně, ale nevím jak to udělat jako je třeba modul News, který funguje tak, že pokud je nový článek, tak se automaticky hodí název do cache pro načítání funkcí $fancyData.

Díky za radu, nejde mi o vámi placeneé moduly, ale o to že potřebuji pro sebe, jsem schopný si to vše udělat sám, ale jen přijít na to jak. Usmívající

Díky.

PS: Modul News je zdarma a funguje to tam, akorát pořád nemůžu přijít na to jak. Nebojte já vám do kšeftu nepolezu, mám dost svoji práce, svoje stránky www.rossomak.net dělám jen pro zábavu.
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
dracek
Armádní generál II. tř. (Moderátor)

Registrace: 29.1. 2006

PříspěvekZaslal: út 11. březen, 2008 11:25  Předmět: CitovatNávrat nahoru

řekl bych že tak jako nato přišel Blassen hodinama testování a zkoušení a zaciklení Usmívající
tak nato zcela zdarma a sám přijdeš sám Usmívající

Svobodník
Svobodník

PříspěvekZaslal: út 11. březen, 2008 11:44  Předmět: CitovatNávrat nahoru

dracek napsal:

řekl bych že tak jako nato přišel Blassen hodinama testování a zkoušení a zaciklení Usmívající
tak nato zcela zdarma a sám přijdeš sám Usmívající

Hmm, tak dík.
Měl jsem za to, že se tady radí lidem, kteří nejsou na takové úrovni jako vy. Nepsal jsem, že chci hotový skript, ten si napíšu, potřebuji jen nakopnou s věcí, se kterou nemám zkušenost.
Co se dá dělat, spletl jsem se.

Mějte se.
dracek

Registrace: 29.1. 2006

PříspěvekZaslal: út 11. březen, 2008 12:03  Předmět: CitovatNávrat nahoru

Určitě ses nespletl radíme tu stále ostatně neradit není toto forum
Nicmeně radit vše a prozradit vše co dalo X hodin práce nelze
nehledě na fakt že tvurcem SEO ale i majitelem copyrightu nejsme mi
Bejt vše jednoduché a bejt na vše zdrojové kody asi by ani některé plugins pro SEO nebyli placené Usmívající

Armádní generál (Admin)
Armádní generál (Admin)

PříspěvekZaslal: út 11. březen, 2008 12:08  Předmět: WHERE sid='__ID__' CitovatNávrat nahoru

Rossomak napsal:

Hmm, tak dík.
Měl jsem za to, že se tady radí lidem....

Však sem psal, tvůj postup je správnej, jinak jde jen o pouhopouhej výpis z databáze.

Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inzerce
Sponsor
Inzerce
No Avatar

Registrace: 4.1. 2007
Rossomak
Svobodník
Svobodník

PříspěvekZaslal: út 11. březen, 2008 12:27  Předmět: Re: WHERE sid='__ID__' CitovatNávrat nahoru

Blassen napsal:

Rossomak napsal:

Hmm, tak dík.
Měl jsem za to, že se tady radí lidem....

Však sem psal, tvůj postup je správnej, jinak jde jen o pouhopouhej výpis z databáze.

Jo jo, v poho.
Je fakt, že pro United jste udělali hromadu práce, to se vám musí nechat.
Tak já si s tím snad někdy v budoucnu poradím. Tázající
Rossomak
Svobodník
Svobodník

PříspěvekZaslal: st 12. březen, 2008 11:55  Předmět: Re: WHERE sid='__ID__' CitovatNávrat nahoru

Tak jsem na to teda přišel, funguje to super.
Dost jsem se u toho zpotil, ale jede to.

PS: Ted mě akorát překvapilo, že to RAY nemá na svojich stránkách, na United, myslím tím Friendly Url pro modul WebLink.

Tak se zatím mějte a tímto bych toto vlákno asi uzavřel.
kriznik
Četař
Četař

Registrace: 17.1. 2008

PříspěvekZaslal: st 12. březen, 2008 16:04  Předmět: CitovatNávrat nahoru

me porad udivuje jak se dobrovolne poustite do pitomy kombinace zend optimizer + konrektni nastaveni serveru + pochybny seo

dobrej web zadny seo url nepotrebuje, nahradi se to obsahem

navic, tenhle web seo ma i na foru, pagerank? N/A, jakz takz PR je jen na frontu stranky, takze vidno ze to prakticky k nicemu neni
linky pro lidi? stejne si nebudou pamatovat ...blabla/fancy-data-v-seo-pro-united-1387 ....

ale nic, jen takovy zamysleni Koulející očima
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Blassen
Armádní generál (Admin)
Armádní generál (Admin)

PříspěvekZaslal: st 12. březen, 2008 16:55  Předmět: CitovatNávrat nahoru

kriznik napsal:

me porad udivuje jak se dobrovolne poustite do pitomy kombinace zend optimizer + konrektni nastaveni serveru + pochybny seo

dobrej web zadny seo url nepotrebuje, nahradi se to obsahem

navic, tenhle web seo ma i na foru, pagerank? N/A, jakz takz PR je jen na frontu stranky, takze vidno ze to prakticky k nicemu neni
linky pro lidi? stejne si nebudou pamatovat ...blabla/fancy-data-v-seo-pro-united-1387 ....

ale nic, jen takovy zamysleni Koulející očima

nó jo s tím se dá souhlasit i nesouhlasit.
Určitě je to lepší minimálně v tom že rovnou vidim něco napsanýho v tom odkazu což nejvíc oceňuju u downloadů. Určitě je to oněco málo lepší i pro vyhledávače.

A nějakej Page Rank ? No tak na mě vede jen málo odkazů, ale to se u komunitního webu tak nějak dá pochopit.

Jo jasně, určitě si nikdo nepamatuje adresu typu blassenweb.net/forum/prispevek/fancy-data-v-seo-pro-united
ale když na ní narazim tak vim kam vede a nemusím pátrat, v tom je určitě výhoda.

Kdyby to bylo kničemu tak se tím nikdo nezabejvá. Určitě je lepší blbou adresu upravit nějak než nijak. Dělal sem a dělám to i na statickejch stránkách pomocí vlastní funkce, tak proč ne takhle na dynamickejch když to stojí jen trochu námahy. (no trochu Velmi ą»astný )

Blbej je Zend Optimizer ale to už sme rozebírali. Nějaký zamyšlení sem ve článkách taky kdysi spáchal.

kriznik
Četař
Četař

Registrace: 17.1. 2008

PříspěvekZaslal: st 12. březen, 2008 18:37  Předmět: CitovatNávrat nahoru

nerikam ze to je spatny

chtel jsem jenom podotknout, ze to neni tak dobry abych byl ochoten za takovou slataninu neco platit (krom toho pro bb2 i bb3 je seo zdarma ... Usmívající )

nejak me zacina nuke stvat, mnohem cistejsi by bylo nasadit bb3 ev. s portalem, jsem na vazkach
Návrat nahoru Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Přidat nové témaZaslat odpověď

Přejít na:   

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma